Viktigt med allmänbelysning i hemmet

Även om vi vill kura ner oss i soffan och dimra ner ljuset för ett maximalt mys så är det viktigt med allmänbelysning i hemmet. Framförallt när vi ska göra något som kräver bra belysning. Köket är en sådan palts där det känns viktigt att kunna tända upp vid just matlagning men också i övriga hemmet.

När det ska städas så kan det vara skönt att kunna tända upp ordentligt så man ser allt som ligger och skräpar. Även vid läsning så kan det vara skönt med en bra belysning. Det kan vara ansträngande för ögonen om det är skumt och man får då även svårt att läsa ordentligt. En variation är bra och dimmer är något som fungerar utmärkt för att kunna skapa den belysning man är i behov av.

Idag så finns det smarta belysningssystem som kan koppla in digitalt och man kan styra mycket från sin smarta telefon. På så sätt så kan du tända upp om du vet att städhjälpen kommer en viss tidpunkt. Samt släcka efter de har varit på plats och gjort sitt jobb. Du kan även programmera in att viss belysning ska tändas vid vissa tidpunkter. På så sätt så ser huset upplyst ut även om du inte är hemma.