Välj rätt belysning

För att ditt hem ska vara komplett inrett behöver du ha en fungerande belysning. En viss typ av belysning behövs för att rummet ska kunna fungera för vad det är tänkt att nyttjas till, medan annan slags belysning tillför en ombonad känsla och trivsel. En bra hållregel är att varje rum behöver mellan fem och tio lampor. Vad saknas i ditt hem? Välj det du tycker om för att skapa en helhet.

Välj rätt belysning för ditt rum

Funktionsbelysningen behövs för att du ska kunna nyttja rummet på bästa sätt; läsa, skriva, äta eller umgås. Tänk även på att ha bra belysning för städning. Alla ljuskällor behöver inte vara tända samtidigt utan fundera över vad du behöver och vad som saknas. När du har din funktionella belysning färdig kan du lägga till kompletterande belysning för att skapa en ombonad, mysig och inbjudande känsla i rummet.

Vilket slags ljus vill du ha

Du behöver även tänka över vilket slags ljus du vill ha. Ska det vara ett varmt, kallt, starkt eller svagare sken. En fin lampa kanske aldrig blir tänd eftersom ljuset är för skarpt och din städbelysningen kanske är alldeles för svag för att lysa upp hela rummet? Välj rätt slags ljuskälla till din belysning. Det finns även många hållbara alternativ att välja bland för ett mer klimatsmart val.