Smart belysning

Nya smarta prylar dyker ständigt upp i butikerna idag och har möjligheten att förbättra och förenkla många saker i hemmet. Denna gång tänkte vi specifikt ta oss en titt på det utbud av smart belysning man kan installera hemma.

Den stora grejen med smarta prylar är ju att de går att styra trådlöst antingen med medföljande fjärrkontroller eller med mobilen med hjälp av en app. Tidigare i år lanserades också en belysningsserie med just en sådan app med enda förutsättningen att man utrustat hemmet med lampor från samma serie. Denna serie satsade på att förenkla många aspekter av smart belysning med en väldigt användarvänlig app och till ett mycket resonabelt pris.

Mobilen är ju något som följer med nästan oavsett var man går, så den är ju knappast några problem, men när det kommer till fjärrkontroller får man se till att bestämma en plats för dessa och se till att lägga tillbaka dem efter användning, annars kommer man förr eller senare finna sig leta dem över hela huset.

En väldigt praktisk sak vad gäller smart belysning är de som är anpassade att ha ute i trädgården. Med en sådan kan man tända och släcka lamporna utomhus utan att behöva lämna huset. Något som helt klart är att föredra under vintern.

Dimbara lampor har ju funnits sedan länge tillbaka och medan mycket smart belysning även använder sig av detta har man också tagit det ett steg vidare och gjort det möjligt att påverka färgtemperaturen på ett med direkt sätt än bara minska mängden ljus. Detta betyder att man kan snabbt byta mellan kallt och varmt ljus beroende på situationen och vad som passar bäst. Varm belysning är ju många gånger mer mysbelysning medan kallt ljus är bra för när man verkligen måste se vad man håller på med.