Skapa ljus med rätt tyger

sh_design_minimalistic_interior

I de allra flesta hem, finns ett rum som gärna vill bli lite mörkt. Man sätter in lampor för att ljusa upp och man målar om, men det räcker inte hela vägen. Vad kan man då göra utan att slå hål i väggen och göra ytterligare ett fönster?

Jo faktiskt är det så att ljuset behöver hjälp på traven. Som tidigare nämnt så måste man se om något blockerar ljuset från fönster och lampor. Kan tänkas att det blir för mycket gardin i fönstret som kväver ljuset och genom att bara byta till en tunn skir gardin eller kanske helt utesluta tyg i fönstret. Det öppnar upp och släpper in mer ljus.

Tyger kan hjälpa men också stjälpa. Ett för övrigt ganska ljust sovrum kan bara genom att använda mörka tyger som äter upp ljuset, genast kännas mörkt och icke välkomnande. Påslakan och överkast i ljusa, gärna reflekterande material, låter ljuset komma in och ger ett uttryck av rymd i rummet. Du hittar påslakan i bra kvalitet online i flera olika ljusa och härliga stilar.

Ljusa reflekterande färger fungerar även på till exempel möbler. Om du har möjlighet, pröva att måla om en möbel i en ljus och blank färg så får du genast både mer ljus och rymd i rummet. Ett annat sätt att ta konceptet reflektioner till nästa nivå är att använda sig av speglar. Dessa reflekterar både ljuset och ger dessutom ett djup i rummet vilket gör att det känns större.

Så kontentan av det hela är att ljusa tyger i kombination med rätt belysning och andra knep ger ett ljusare rum och ett rymligare intryck. Ta till vara på det naturliga ljuset och skapa en helhet utav en kombination av olika ljus. Fungerar i stort sett i alla utrymmen.