Skapa ett trivsamt sovrum

Sovrummet är det rum vi spenderar absolut mest tid i. Även om den största delen av den tiden sker i sovande tillstånd är det ändå viktigt att du trivs där. Ett trivsamt sovrum gör det inte bara lättare för dig att somna utan du kommer även att vilja visa upp rummet för familj och vänner. I detta inlägg får du några tips på hur du inreder ditt sovrum för att det ska bli så mysigt som möjligt.

Inredningen

När du inreder sovrummet bör du hitta en stil du tycker om och hålla dig till den. Var inte rädd för att lägga till din personliga prägel. Hitta tips och idéer på nätet för att hjälpa dig att komma igång. I ett sovrum bör stort fokus läggas på val av textilier så som sänglakan, kuddar och gardiner.

Belysningen

Hur du väljer att belysa rummet har också stor betydelse. Välj inte bara en enda stor lampa som sitter i mitten av rummet. Vill du att rummet ska bli hemtrevligt behöver du ha mindre ljuskällor utspridda på flera väl valda platser. Tänk också på vilka detaljer du vill ska synas lite extra och rikta punktbelysning mot dem. Det kommer göra att rummet känns mycket mer inrett än om du bara har en lampa.