Ny form av belysning

sun

Det har hänt mycket inom belysning sedan Edison visade upp sin glödlampa 1879. Glödlampan som vi känner den idag är i form av halogen eller led lampor, 2008 så togs ett beslut i EU att de gamla sorten av glödlampor skulle fasas ut och ersättas med de vi ser idag. Från och med 2012 så blev det helt förbjudet att tillverka den gamla typen av glödlampor.

Vi har ett behov av att belysa får rum och bostäder och det kommer nya former av belysning som gör det möjligt för oss välja om vilken ljuskälla vi vill ha. Numer kan man även välja att få solljus inomhus med hjälp av ett system från Parans. Genom att sätta solfångare på taket och använda sig av fiberoptik som dras ner i fastigheten och ut i rummen så flödar solens ljus friktionsfritt hur långt som helst i princip. Det sägs att 100 meter ner ska inte vara några problem att föra solens strålar.

Perfekt om man har källare utan fönster och kunna utnyttja solen som belysning i källarvåningar. Den solfångare som monteras på taket följer solens upp och nedgång och när solen inte längre är uppe så kopplas automatiskt led belysning in i de armaturer detta finns. Fler och fler ser fördelarna med denna typen av belysning, dels för att miljömässigt så är det en fantastisk uppfinning men också för det hälsosamma solljuset.