Naturligt ljus

Att belysning är viktigt för vårt hem är nog ingen som har missat och det är viktigt att ha tillgång till all slags belysning inomhus beroende på vad man ska göra och vad man ska använda rummet till.

Vi mår inte alls bra av att tillbringa tid i alltför mörka miljöer, varken på arbetet eller hemma. Det är ansträngande för ögonen, vi blir fort trötta och energin tar slut. Mörkret innebär att det är dags att vila och ibland kan de mörka vintermånaderna bidra till depressioner på grund av detta. Så fram med nya variationer av belysning och använd solljuset så gott det går.

Det viktigaste är att i släpper in så mycket vi kan av dagsljuset och kompletterar med annat. I hemmet behöver vi arbetsbelysning vid vårt skrivbord eller vid köksbänken där vi lagar maten och vi behöver en lampa som lyser upp hela rummet för att underlätta när det är dags att städa. Man kan med fördel använda sig av dimmer på taklamporna så man har ett mjukare och mysigare sken till vardags och sedan höjer ljusstyrkan vid behov.

Man vill också ha någon form av punktbelysning på de detaljer man vill lyfta upp i hemmet, det kan vara allt från en tavla till en vackert dekorerad skänk och man ska inte glömma vikten av levande ljus i hemmet. Det höjer verkligen upp de mörka höst och vinterkvällarna.