När du ska inreda hallen

En hall är husets första intryck, det är hallen som välkomnar dig hem och som hälsar på dina gäster. Hallen är också en samlingsplats för alla ytterkläder, skor och uteaccessoarer. Den fyller en viktig uppgift i hemmet och borde inredas därefter. 

Plats för extra skor

När ni väljer skohylla är det viktigt att välja en som klarar fler skor än ni normalt bär. Man brukar byta ut sina skor mellan säsongerna och de som inte används borde ni lägga i förrådet istället för att ha kvar i hallen. Platserna som blir över är till för gästerna.

Belysning

Precis som i köket behöver du ha vettig belysning i hallen. Här ska ni se vad ni gör och vilka jackor som hänger på krokarna. En hall brukar inte ha mer än ett litet fönster, oftast inget, vilket gör dem lätt mörka och dunkla. Du behöver starka taklampor och gärna några lampor på väggarna eller på ett sidobord för mysigare belysning när hallen inte används.

Garderober

Din hall ser mer rymligare och trevligare ut när du kan stoppa undan en del saker i garderober istället. De behöver inte var stora eller djupa om det inte finns plats. Ibland räcker det med bara ett draperi för att gömma undan röran av kläder. Skaffa gärna extra belysning i garderoben eller bakom draperiet så du får en bra överblick över innehållet.