Mysfaktorn nummer ett

Att man kan göra det mysigt med olika typer av belysning är inte alls svårt, men något som känns som mysfaktorn nummer ett är väl ändå en kamin som man kan elda i och sitta och titta på den elden. Det finns dock ett par praktiska saker man måste tänka på innan man bestämmer sig för att installera en kamin, dessa kommer vi att delge dig här.

För att få installera en kamin så måste du ansöka om bygglov, du får alltså inte påbörja något innan beslutet är taget och du fått ditt bygglov. Du måste också kontakta en skorstensfejare för att inspektera hur den befintliga skorstenens rökgång ser ut och hur och var du kan koppla på din kamin till befintlig skorsten. Det kan vara så att du måste täta din befintliga rökkanal innan du kan koppla på någon kamin. Skorstensfejaren vet också vad för dimension på anslutningsröret som passar bäst så du kan välja braskamin utifrån det.

När allt är klart, rökkanal är okay och du fått ett slutbeskedet från din kommun att du fått bygglov så är det bara att sätta igång med arbetet och monteringen, är du en duktig hemma hantverkare så kan du säker fixa detta själv. Om du ska göra jobbet själv så kolla upp regler och liknande vad som gäller vid installation av en braskamin. Om du inte vill eller kan göra jobbet själv så kostar det inte allt för mycket att få en hantverkare att göra jobbet åt dig.