Lys upp ditt hem med bordslampor

retrolampa

Av alla lampor som vi använder i våra hem har bordslampan på senare år varit i starkt underläge. Medan ljusdesigners pratar spotlights och taklampor så har bordslampan bara fått följa med. 

Detta kan på många sätt anses lite tragiskt då bordslampan ofta kan vara betydligt mer uttrycksfull i sin omgivning. Precis som taklampan i bästa fall kan vara ett svävande konstverk så kan bordslampan vara en bokstavligt talat lysande staty. Tack vare den stora variationen så finns det alltid något som passar i varje rum, oavsett stil. Om de dessutom har vanliga lampskärmar så är det både enkelt och billigt att byta stil. Är du lite händig kan du dessutom göra egna lampskärmar utan större problem och på så sätt göra sin lampa helt unik.

Om du inte har tid eller kreativiteten att göra något själv så finns det fortfarande ett otroligt antal alternativ att välja mellan. Om vi kollar på några av de bordslampor som Stegbo möbler erbjuder så ser vi många olika både moderna och retroinspirerade stilar som samverkar. Även storlek och funktion varierar vilket gör vissa passande som läslampor medan andra kan vara mer passande som dekorationsbelysning. Vissa lampor som till exempel Picasso arbetar mycket med reflekterat ljus vilket ger en väldigt mjuk belysning över omgivningen. Perfekt komplement till de skarpa spottar utan att för den delen ta över hela rummet.

När man väl köper en lampa kan det dessutom vara värt att fundera över vilken typ av ljuskälla man faktiskt skall använda för den faktiska upplysningen. Nu för tiden kommer det mer och mer LED lampor som ger samma eller bättre ljuskomfort som andra lågenergilampor. Tack vare deras otroliga levnadstid så blir det dessutom oftast en besparing om man slår ut inköpskostnaden över tid.