Lyft inredningen med rätt belysning

Belysning utgör en stor del av vår inredning. Å ena sidan har belysning en funktionell aspekt så att vi kan se ordentligt utan att ögonen ansträngs. Å andra sidan kan du med rätt belysning bidra till rummets stil och atmosfär. Grunden ligger i att ha en tillräcklig allmänbelysning som kompletterar naturligt ljus från eventuella fönster. Därutöver beror övrig belysning på typ av rum och användning.

Punktbelysning för att dekorera väggarna

En spännande belysningsdetalj att utforska är så kallad punktbelysning. Detta innebär riktade lampor som lyser upp exempelvis tavlor, fotografier och affischer. Att punktbelysa ditt konstverk gör stor skillnad för hur det presenterar sig. Numera finns det ett stort utbud av butiker online, där du hittar många fantastiska motiv att dekorera väggarna med. Fundera på om du vill hänga bilderna en och en eller kanske istället skapa ett vackert kollage.

Less is more

Förutom tavlor och andra bilder kan du även punktbelysa saker som skulpturer, vaser eller gröna växter. Det är ett alternativt sätt att sätta accent på än genom att bryta av med en starkare färg eller mer exotisk design. Tänk på att inte överanvända punktbelysning som i så fall kan ge ett splittrat intryck utan fokusera hellre på ett fåtal utvalda platser. Beroende på rummets storlek brukar tre ställen vara mer än nog.