Hjälpa belysningen på traven

ljus_i_hemmet_127467323

Belysning är såklart inte allt som krävs för att göra det fint och skapa bra stämning i hemmet. Inredning beror ju på mycket annat också. Här tittar vi lite närmare på vad man kan göra i hemmet för att belysningen ska få den effekt man eftersöker.

Tänk på saker som blockerar

Ljuset från belysningen kan ju bara göra så mycket när saker och ting står i vägen på ett sätt eller annat. Många möbler kan lätt kasta stora skuggor i rummet om man inte är noga med placeringen av både dem och själva belysningen. Vill man undvika detta är det alltid bäst att planera inredningen så att man inte får något som direkt eller indirekt blockerar ljuset man önskar sprida.

Tänk på färgerna

Färger och belysning är två saker som kan samarbeta eller motarbeta varandra beroende på vad man är ute efter. Vill man till exempel få ett litet rum att kännas lite större bör man hålla sig till ljusa toner. Detta kan såklart betyda att man blir tvingad till att måla om hemma, men så länge man följer några enkla tips borde det inte vara några problem.

Ta hjälp av solen

Har man bra placerade fönster som släpper in en hel del solljus under dagen bör man absolut använda sig av detta och låta solen stå för en del av belysningen. Inte nog med att vi alla säkert kan behöva lite mer solljus i vårt dagliga liv, sprider solen ett väldigt behagligt sken som kan lätt kan ge nytt liv till hemmet. För tips om hur man bäst släpper in mer sol, även om man kanske inte har de mest strategiskt placerade fönsterna, kan man ta en titt på denna artikel.