Ett trivsamt badrum

Vilket rum brukar du besöka direkt på morgonen när du vaknar? Just det, badrummet. Därför bör det vara både inbjudande och trivsamt. Håller du på och renoverar eller bygger du nytt? Det är värt att lägga ner lite extra jobb på just badrummet.

Vad ska man tänka på?

Badrummet ska vara lättstädat. Att ha en vägghängd toalett till exempel lättar städningen. Bakterier och smuts har en förmåga att fästa just bakom och under toalettstolen och en vägghängd toalett gör att du bättre kommer åt dessa områden. Förvaringsutrymmen är a och o. Rengöringsmedel, personliga prylar och annat ska vara lättåtkomliga men ändå kunna förvaras så de inte syns.

Belysning viktigt

Bra belysning till badrummet är mycket viktigt för det är ofta man ägnar sig åt aktiviteter som kräver bra lyse. Kanske sitter du och läser, noppar ögonbrynen eller använder tandtråd? Då vet du att dålig belysning är otroligt irriterande för just dessa saker. Belysning ovanför spegeln är bra för att lysa upp ansiktet väl. Spotlights ger ett bra ljus till rummet i övrigt, men tänk på att det är viktigt att skydda lamporna från fukt. Se alltid till att en certfierad elektriker gör detta jobb så ni är säkra på att allt fungerar som det ska.

Varmt och skönt

En varm handduk efter duschen är otroligt skönt att ha. En handdukstork ger ett skönare uppvaknande om du brukar duscha på morgonen. En fuktig kall handduk kanske får dig att vakna till snabbare, men hur skönt är det egentligen? Ventilationen är viktig då våtutrymmen lätt kan drabbas av mögel vid dålig ventilation. Badkar eller dusch? Det är förstås en smaksak, men om du har plats kanske du ska överväga att välja båda. I dag finns det många snygga badkar att välja mellan. De flesta duschar dagligen, men ett skönt bad är ett av de bästa sätten att slappna av. Att tänka några ljus, använda en väldoftande badolja och bara lägga sig ner och känna det varma vattnet omsluta en kan vara det perfekta avslutet på en jobbig arbetsvecka.

Att välja golvmaterial

Sjösten, marmor eller klinker? Detta är en smaksak och kostnadsfråga. Om du har möjlighet att lägga hela marmor i hela badrummet får du en känsla av lyx samtidigt som det är både lättstädat och hållbart. Svart klinker på golvet och vitt på väggarna? Detta skapar en otroligt snygg kontrast. Sjösten ger en varm och härlig atmosfär. Försök hitta de material som ni känner att ni kommer att trivas med under en längre tid. Klinker är ju inget som man enkelt bara byter ut mot något nytt. När det väl ligger så vill man trivas med länge.