Dekorera med ljuskällor

Just nu är det populärt att inreda med ljuskällor, men trots att det finns många återförsäljare av lampor idag kan det bli ganska dyrt att inreda med ljus som främsta inredningsdetalj, eller kan man kringgå den ekonomiska barriären?

När man inreder sitt hem med belysning kan det vara bra att veta att det oftast är detaljbelysningen som kostar. Den allmänna belysningen används i huvudsak till att sprida ljus över större ytor, till exempel så kan det vara bra att ha en stark allmänbelysning i utrymmen som kök, hall och toaletter. Den allmänna belysningen behöver varken vara särskilt dyr eller snygg eftersom att den sitter i taket och alltså inte är av särskilt stort dekorativt värde. Taklampor som hänger ner däremot kan vara extremt dekorativa och värda att lägga pengar på för att ett rum ska få den rätta feelingen.

Har du ett stort rum behöver du fler ljuspunkter, då kan det vara bra att komplettera den allmänna belysningen med mindre lampor som du med fördel kan placera lite runtomkring i rummet. Den dekorativa belysningen är i synnerhet betydligt dyrare än den allmänna belysningen men ett sätt att kringgå den ekonomiska faktorn är att hålla utkik på internet och i reklamblad. Kollar du i trendiga inredningsmagasin kan priserna vara hisnande höga för en ynka liten lampa, men hittar du en lampa som har den design och uttryck som du letar efter kan du alltid kolla om du hittar ett liknande exemplar hos en billigare återförsäljare. Håll utkik efter rabatter och erbjudanden både på internet och i brevlådan.