Bra nätbutiker för belysning

Belysningen fyller en stor funktion i våra hem eftersom det gör att vi kan se även när det är mörkt, men det gör även mycket för utseendet och är en viktig del av inredningen. Det gäller att välja rätt för att den ska passa dina behov och syftet belysningen ska ha på olika ställen av hemmet. Vilka lampor du ska välja beror på några olika saker.

1125893-chandelier-over-marble-lobby

Olika typer av belysning

För den som vill kunna använda dimmer är till exempel halogenlampor ofta det bästa valet. Ofta kan du be butikerna som säljer belysning om hjälp med att välja rätt. Vissa butiker har till och med möjligheten för kunder att skicka in kort på rummet de vill köpa belysning till.

En annan populär lampa som man brukar använda är den så kallade LED-lampan eller lysdiodlampan som de också brukar kallas. LED-lampor är fem gånger så effektiva som vanliga glödlampor och håller mycket längre. LED-lampor kommer i alla olika färger och former så det finns få ställen där de inte passar in.

Lågenergilampan är en annan favorit som många använder. En lågenergi-lampa ser ut ungefär som ett lysrör som man har vikt ihop flera gånger. Den är inte lika effektiv som en LED-lampa men den räcker fortfarande mycket längre än en vanlig glödlampa.

Ett tips är att du kan kolla igenom ditt hus hemma om du fortfarande använder vanliga gamla glödlampor och om du hittar några sådana så kan du byta ut dem mot nya bättre lampor. Du kommer inte enbart att spara energi på det men också pengar då de nya håller mycket längre, sedan är det ju också väldigt bra för miljön.

Nätbutiker

Att handla på nätet är praktiskt eftersom du slipper gå omkring i butikerna. Dessutom är det ofta billigare. Det gäller också vid inköp av belysning och många nätbutiker erbjuder såväl bra sortiment som priser.

En nätbutik som har ett stort, bra sortiment och genomgående får bra recensioner av sina köpare är Belysningsdesign.se. De har alla typer av belysning, inklusive exklusiva kristallkronor och utomhusbelysning. För att få ännu bättre priser hos dem kan du bland annat använda dig av kuponger från Rabatterat.

Ett företag som i första hand vänder sig till de som är intresserade av trädgård är Gardenhome.se. De har förutom vanliga ljus som är gjorda för utomhusbruk även belysning för flaggstången, bestående av 400 stycken LED-lampor. Detta är i första hand en butik för den som vill göra sin trädgård mysigare.

LED-lampor har ersatt de gamla lågenergilamporna med sin längre livstid och bättre funktion. Bland annat lyser de med full kraft utan dröjsmål när du tänder dem. En butik som är specialiserad på dem är LEDGiganten.se. De har LED-belysning för såväl inom- som utomhusbruk.